diumenge, 21 de juny del 2015

L´OBSERVATORI DE LA DELINQÜÈNCIA DE CASTELLDEFELS ES UN DELS GUANYADORS DEL 4º CONCURS INTERNACIONAL DE BONES PRÀCTIQUES D´ANÀLISIS DELICTUAL


L´Observatori de la delinqüència de Castelldefels (ODC) s´ha presentat a un reconegut concurs internacional de bones pràctiques d´anàlisis delictiual amb la proposta "La medición criminologica de la prevención: la experiencia del Observatorio de la delincuencia de la Policia Local de Catelldefels".

La recerca d´investigació sobre el tancament del dos macro prostíbuls Riviera i Saratoga al març 2009 és la base empírica de la proposta del ODC. El fonament teóric de la proposta és una metodologia d´avaluació de la prevenció suggerida per dos coneguts criminòlegs anglesos l´any 2003. La nostra recerca va concloure que el mencionat tancament ha produït una reducció anual de la delinqüència en un 27,91%.

Aquesta manera d´analitzar la delinqüència ja portem anys explican en congressos i en universitats catalanes i espanyoles. L´any passat varies universitats i centres d´investigacions mexicans van estar interessats en la metodologia de treball. Aquest any la IACA (International Association Crime Analyts) i la Fundación Paz Ciudadana (Xile) ens han convidat a compartir la nostra experiència en el 6º Congrés Internacional d´Anàlisis Delictiu que es celebrarà a Santiago de Xile el proper 5 i 6 d´agost.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada